Hi from Takayama

I'm Sanae. I have lived in Takayama for 4 and a half years starting Oct. 2014 till March 2019. I enjoyed living in such a beautiful city surrounded by mountains. Here is a blog that shares the happy times I had in Takayama.

My new place is Anjo, Aichi, but I'm too much in love with Takayama, I will continue adding some more infos about Takayama, plus I will be adding some updates about my new place as well.

Also, my life has been about "moving" everywhere!! Believe it or not, this was my 14th time to move and I thought there are a lot to share about my "moving life." There are some special things that I see and experience by living in different cities not just in Japan but in other countries as well!!

Cheers to new findings!!

さなえです。2014年10月~2019年3月まで岐阜県高山市で過ごしました。山に囲まれた美しいこの町が大好きです。

実はすでに高山を出てしまいました。が、この先も時々高山インフォメーションをアップしつつ、近辺(愛知)の様子もお伝えしていこうと思います。

そうそう、それと
何を隠そう、今回の引越は人生で14度目の引越!あちこちと動き回ったものです。遠距離への引越はもちろん、同じ市内の引越であっても、違う角度から見る空は、全然違っていて、人生をがらっと変えてしまうことすらあります。「当たり前」の明日が来ない生活、大変なことも多いけど、学ぶこともたくさん!そんな「引っ越しあるある」も時々シェアしていきますね。

9/23/17

あきしまささげ striped string beans

I had never seen such beans before I came to Takayama.
The beans are called "Akishima Sasage" (striped string beans).

To be honest, they don't look good,
I mean, they look dirty, ha-ha.

This striped string bean is a local vegetable 
that cannot be found in other regions.

It is right now the season for it
and I see it every where!!

And guess what?
The purple stripes disappear when I boil them
and they become bright green!!

After I found this out,
I became a big fan of the beans
and I buy them as often as possible
mostly at the morning market.

高山に来て初めて見たんです。
あきしまささげ

正直、あまりおいしそうに見えなくて
だって、汚れているみたい、、、
(ごめんなさい~~)

あきしまささげは
他ではあまり見られない
飛騨の野菜です。

現在、シーズン真っ只中
スーパーでも朝市でも
道の駅でも、そこら中で売られています。

そしてそして、
汚れ???のような
紫の縞は、茹でると消えて
鮮やかな緑色になるんです。

縞模様が消えた頃が食べごろなんです。
これを知った途端に
あきしまささげの大ファンになった私、ハハハ、単純。
今は、見つける度に買ってしまうのでした。










2 comments: