The beans are called "Akishima Sasage" (striped string beans).
To be honest, they don't look good,
I mean, they look dirty, ha-ha.
This striped string bean is a local vegetable
that cannot be found in other regions.
It is right now the season for it
and I see it every where!!
And guess what?
The purple stripes disappear when I boil them
and they become bright green!!
After I found this out,
I became a big fan of the beans
and I buy them as often as possible
mostly at the morning market.
高山に来て初めて見たんです。
あきしまささげ
正直、あまりおいしそうに見えなくて
だって、汚れているみたい、、、
(ごめんなさい~~)
あきしまささげは
他ではあまり見られない
飛騨の野菜です。
現在、シーズン真っ只中
スーパーでも朝市でも
道の駅でも、そこら中で売られています。
そしてそして、
汚れ???のような
紫の縞は、茹でると消えて
鮮やかな緑色になるんです。
縞模様が消えた頃が食べごろなんです。
これを知った途端に
あきしまささげの大ファンになった私、ハハハ、単純。
今は、見つける度に買ってしまうのでした。
高山に来て初めて見たんです。
あきしまささげ
正直、あまりおいしそうに見えなくて
だって、汚れているみたい、、、
(ごめんなさい~~)
あきしまささげは
他ではあまり見られない
飛騨の野菜です。
現在、シーズン真っ只中
スーパーでも朝市でも
道の駅でも、そこら中で売られています。
そしてそして、
汚れ???のような
紫の縞は、茹でると消えて
鮮やかな緑色になるんです。
縞模様が消えた頃が食べごろなんです。
これを知った途端に
あきしまささげの大ファンになった私、ハハハ、単純。
今は、見つける度に買ってしまうのでした。
The beans sure do have a beautiful colour once cooked!
ReplyDeleteDon't they?
ReplyDeleteCute magic♪