Hi from Takayama

I'm Sanae. I have lived in Takayama for 4 and a half years starting Oct. 2014 till March 2019. I enjoyed living in such a beautiful city surrounded by mountains. Here is a blog that shares the happy times I had in Takayama.

My new place is Anjo, Aichi, but I'm too much in love with Takayama, I will continue adding some more infos about Takayama, plus I will be adding some updates about my new place as well.

Also, my life has been about "moving" everywhere!! Believe it or not, this was my 14th time to move and I thought there are a lot to share about my "moving life." There are some special things that I see and experience by living in different cities not just in Japan but in other countries as well!!

Cheers to new findings!!

さなえです。2014年10月~2019年3月まで岐阜県高山市で過ごしました。山に囲まれた美しいこの町が大好きです。

実はすでに高山を出てしまいました。が、この先も時々高山インフォメーションをアップしつつ、近辺(愛知)の様子もお伝えしていこうと思います。

そうそう、それと
何を隠そう、今回の引越は人生で14度目の引越!あちこちと動き回ったものです。遠距離への引越はもちろん、同じ市内の引越であっても、違う角度から見る空は、全然違っていて、人生をがらっと変えてしまうことすらあります。「当たり前」の明日が来ない生活、大変なことも多いけど、学ぶこともたくさん!そんな「引っ越しあるある」も時々シェアしていきますね。

7/26/16

空がキレイだから笹だんごをいただきましょ♪ "sasa-dango"

The sky is so beautiful, why not have some sasa-dango?

I found out about one of the most delicious local dessert,
 "sasa-dango" last year at the end of October.
It was almost the end of sasa-dango season 
and we had been waiting for it for more than half a year.

Yay, it's July and sasa-dango season has begun!!

Not just the taste, but I just love the way it looks, 
four tiny dumplings
placed nicely on a bamboo stick,
wrapped perfectly in a bamboo leaf.

I want to watch it from every angle possible!!

Get several skewers of sasa-dango
(believe me you can eat more than 5 of them!!)
and take a stroll along the Miya-river
while enjoying them.

There won't be any happier moment than this!!

空がキレイだから笹だんごをいただきましょう。

松本屋さんの笹だんごと出会ったのは
昨年10月末でした。
すでに笹だんごは終わりの季節、、、。
それから半年以上待ちました。

7月、やった♪
笹だんごの季節です。

好きなのは味だけではありません。
この美しい、かわいい見た目も大好き。
小さな竹串にささった
4つの小さなおだんご
緑の笹に完璧に納まっています。

あらゆる角度からみつめたくなるのです!!

笹だんごを何本か手に持って
宮川をお散歩しましょう。

これ以上の幸福時間はないですね!!







3 comments:

  1. Hi Hase-ne.
    It looks dekicious! I miss that Sasa dango. But why you can not eat it for all the year round?

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    Replies
    1. Hi Tomo!
      This particular mochi shop actually goes out to the mountains to pick the fresh bamboo leaves for the dango. That is why they don't make sasa-dango during winter!!

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