Hi from Takayama

I'm Sanae. I have lived in Takayama for 4 and a half years starting Oct. 2014 till March 2019. I enjoyed living in such a beautiful city surrounded by mountains. Here is a blog that shares the happy times I had in Takayama.

My new place is Anjo, Aichi, but I'm too much in love with Takayama, I will continue adding some more infos about Takayama, plus I will be adding some updates about my new place as well.

Also, my life has been about "moving" everywhere!! Believe it or not, this was my 14th time to move and I thought there are a lot to share about my "moving life." There are some special things that I see and experience by living in different cities not just in Japan but in other countries as well!!

Cheers to new findings!!

さなえです。2014年10月~2019年3月まで岐阜県高山市で過ごしました。山に囲まれた美しいこの町が大好きです。

実はすでに高山を出てしまいました。が、この先も時々高山インフォメーションをアップしつつ、近辺(愛知)の様子もお伝えしていこうと思います。

そうそう、それと
何を隠そう、今回の引越は人生で14度目の引越!あちこちと動き回ったものです。遠距離への引越はもちろん、同じ市内の引越であっても、違う角度から見る空は、全然違っていて、人生をがらっと変えてしまうことすらあります。「当たり前」の明日が来ない生活、大変なことも多いけど、学ぶこともたくさん!そんな「引っ越しあるある」も時々シェアしていきますね。

6/19/15

チョコタフィー chocolate toffee

I have written two posts about "kinako toffee" previously.
kinako toffeekinako toffee②

Today I went to a "shool lunch tasting event" for the first graders,
and there I met THE TOFFEE I had been dreaming of!!
 
The menu wasn't exactly "kinako toffee" but
instead it was "chocolate toffee"
and guess what?
They gave us the recipe!!

So here I will note the recipe down for those who are interested in it.


Chocolate Toffee  (4 servings)

*ingredients*
soy beans 40g
oil (for deep frying soy beans)
cocoa powder 1 table spoon
sugar 4 table spoon
water 1 tea spoon

*directions*
①soak the soy beans in water for a night
②deep fry the soy beans until they become crispy in low temperature oil
③set water and sugar in pan and heat them until they become a little dense
   then put the fried soy beans in and stir.
④Turn off the heat once all the soy beans are coated with sugar
   then put the cocoa powders evenly to the beans


Simply use kinako (roasted soy beans powder) instead of the cocoa powder
and "THE KINAKO TOFFEE" can be made finally, yay---!!


以前に二度もきなこタフィーについて記事を書きました。
きなこタフィーきなこタフィー②

本日、一年生の給食試食会に参加したのですが、
夢にまで見た「タフィー」に出会ってしまいました!!

あの「きなこタフィー」ではありませんでしたが、
メニューはチョコタフィー
そしてなんと、
レシピまでいただいてしまいました~!!

ご興味のある方へ
レシピをご紹介したいと思います。


チョコタフィー (4人分)

*材料*
大豆 40g
油(揚げ用)適量
ココアパウダー 大さじ1
砂糖 大さじ4
水 小さじ1

*作り方*
①大豆を一晩水につける
②大豆を油でカリっとあげる(低温)
③鍋に砂糖と水を入れ、火にかける(中火)。とろみがついたら大豆を入れまぜる。
④大豆に砂糖がいきわたったら火を止め、ココアをふりかける。


ココアパウダーの代わりにきなこを使えば念願の
「きなこタフィー」が作れます。
やっと作れる~~、わーーーい♪




2 comments:

  1. とうとう、あの「きな粉タフィー」がご自宅でも!!なのですね\(^o^)/
    私も作ってみたくて、早速大豆、水に浸しました(笑)

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    1. まちこさーーーん、
      すご過ぎます!!まちこさんの行動の速さに脱帽。学校で食べたチョコタフィーはおいしかったですよ~♪娘が言うには、きなこはもっとおいしい!だそうです。また結果を教えてくださ~い。私も負けずにチャレンジしなくては!!

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