Hi from Takayama

I'm Sanae. I have lived in Takayama for 4 and a half years starting Oct. 2014 till March 2019. I enjoyed living in such a beautiful city surrounded by mountains. Here is a blog that shares the happy times I had in Takayama.

My new place is Anjo, Aichi, but I'm too much in love with Takayama, I will continue adding some more infos about Takayama, plus I will be adding some updates about my new place as well.

Also, my life has been about "moving" everywhere!! Believe it or not, this was my 14th time to move and I thought there are a lot to share about my "moving life." There are some special things that I see and experience by living in different cities not just in Japan but in other countries as well!!

Cheers to new findings!!

さなえです。2014年10月~2019年3月まで岐阜県高山市で過ごしました。山に囲まれた美しいこの町が大好きです。

実はすでに高山を出てしまいました。が、この先も時々高山インフォメーションをアップしつつ、近辺(愛知)の様子もお伝えしていこうと思います。

そうそう、それと
何を隠そう、今回の引越は人生で14度目の引越!あちこちと動き回ったものです。遠距離への引越はもちろん、同じ市内の引越であっても、違う角度から見る空は、全然違っていて、人生をがらっと変えてしまうことすらあります。「当たり前」の明日が来ない生活、大変なことも多いけど、学ぶこともたくさん!そんな「引っ越しあるある」も時々シェアしていきますね。

10/22/16

トラベリングスプーン Traveling Spoon

GREEN Cooking Studio,
where I work,
has officially become a host of
Traveling Spoon.

"What is Traveling Spoon
Traveling Spoon is like having a friend's mom 
cook you a home cooked meal in every country you visit.
Traveling Spoon connects travelers with local,
vetted hosts to share the joy of a homemade meal in their home
and learn about their cultural an culinary traditions
passed down through generations."

                                           - quoted from Traveling Spoon HP -


We are willing to share the good food and the beautiful culture
of Takayama through cooking experiences.
Learning the processes and getting to know the traditional seasonings 
will help the participants understand more about what they are eating.
In addition, the delicateness of the flavor especially of 
Japanese stock (dashi) is something you feel rather than taste.

We look forward to meeting and sharing these experiences 
with as many people as possible!!

GREEN Cooking Studio(私の現在の職場)は
Traveling Spoon(トラベリングスプーン)の
ホストになりました。

「海外旅行先で
まるで友人宅を訪れるような感覚で
レストランでは味わえない
おいしい家庭料理を食べさせてもらう、
これを可能にするのがトラベリングスプーンです。
料理を通して、代々受け継がれる伝統や文化についても
触れることができます。」

                     -トラベリングスプーンHPより-

高山の美しい文化を、食べ物や料理を通して
お客様にお伝えしたい、
これがGREEN Cooking Studioの願いです。

出汁の繊細な「旨み」を
いかに感じていただくか
あの手この手でがんばっています。

海外の方にアピールしたい
日本の魅力について
日本の味について
アイディアをお持ちの方は
ご意見、
ご参加をお待ちいたしております!!






2 comments:

  1. トラベリングスプーンは初めて知りました♪ 若かりしころ、旅行三昧していた頃に知っていたら、いろんな国で体験したかったなぁ。まだ遅くないね(^-^)

    Green cooking studio の取り組みはすごく興味引かれます。繊細な味をどうやって伝えるか、考えるのってとっっても大変だけど楽しそう!

    ReplyDelete
    Replies
    1. にーみちゃん

      トラベリングスプーン、面白そうでしょ。ほんとほんと、まさに旅三昧だったころに出会いたかった。メキシコ人ママのメキシカン、タイの家庭料理、食べたい食べたい習いたい!!グリーンクッキングも同じように体験してもらえるよう頑張っているよ~。

      Delete