Hi from Takayama

I'm Sanae. I have lived in Takayama for 4 and a half years starting Oct. 2014 till March 2019. I enjoyed living in such a beautiful city surrounded by mountains. Here is a blog that shares the happy times I had in Takayama.

My new place is Anjo, Aichi, but I'm too much in love with Takayama, I will continue adding some more infos about Takayama, plus I will be adding some updates about my new place as well.

Also, my life has been about "moving" everywhere!! Believe it or not, this was my 14th time to move and I thought there are a lot to share about my "moving life." There are some special things that I see and experience by living in different cities not just in Japan but in other countries as well!!

Cheers to new findings!!

さなえです。2014年10月~2019年3月まで岐阜県高山市で過ごしました。山に囲まれた美しいこの町が大好きです。

実はすでに高山を出てしまいました。が、この先も時々高山インフォメーションをアップしつつ、近辺(愛知)の様子もお伝えしていこうと思います。

そうそう、それと
何を隠そう、今回の引越は人生で14度目の引越!あちこちと動き回ったものです。遠距離への引越はもちろん、同じ市内の引越であっても、違う角度から見る空は、全然違っていて、人生をがらっと変えてしまうことすらあります。「当たり前」の明日が来ない生活、大変なことも多いけど、学ぶこともたくさん!そんな「引っ越しあるある」も時々シェアしていきますね。

3/3/17

高山ポアロ  Takayama poireau

I got some poireau (leek) from my
favorite organic farm, Nomura Vegetable Farm.

Poireau is something I really enjoyed while my parents lived
in the Netherlands and I was so happy to find out
that I could get them in Takayama!!

Nomura Farm, not only makes every effort in
growing organic vegetables, but
the owner challenges in growing plants that are not
from this region and tries to make it a local taste.
Takayama poireau is one of them!!

Today, I made a soup with it
and I'm sure you can imagine how delicious it was!!
Forgive me for not taking a photo of the poireau itself.

Looking forward to challenge another rare veggies.

大好きな野村農園さんに
ポロネギをいただいたんです!!

両親のオランダ駐在にポロネギと出会い
それから大ファンになりました。
まさか高山で出会えるなんて!!

野村農園さんは、無農薬・有機栽培に力を入れているだけでなく
高山ではめずらしい野菜の栽培も手掛けていていらっしゃいます。
その新しい野菜を地元、そして全国へも広める活動を
積極的にしてみえる農園です。

今日は、そのポロネギ(高山ポアロ)でポタージュを作りました!!
もちろん、delicious!!でしたよ。
(ネギそのものの写真を撮るのを忘れてしまいました~)

また別の野菜もチャレンジしなくちゃ。



4 comments:

  1. さむーい日に暖まりそうなポタージュ♪ 

    今日はこちらでも雪が降って春の嵐(?)、夕飯はクリーム煮にしました。春の食材を見るとウレシくて気分は春になるんだけど、まだまだ冬メニューも作っちゃいますね~

    ポロネギはネギと一緒で冬が旬なのかな?あんまり面識ないなぁ(^-^;

    ReplyDelete
    Replies
    1. にーみちゃん

      こちらも今日は雪~!ってそっちが雪だから当たり前か、、、。あっと言う間に田畑が白くなってしまったよ。そして、もちろんこちらはまだまだ真冬メニュー。毎日のようにスープ作ってるよ。

      ポロネギの旬、ネギと同じく冬だと思うよ。面識!!^^確かにあまりないかもね。煮るとトロトロしてうまいのでもっと出回るかもね~。

      Delete
  2. Replies
    1. Tomo!! I made a carrot cream soup the next day and an onion soup the day after!!

      Delete