Hi from Takayama

I'm Sanae. I have lived in Takayama for 4 and a half years starting Oct. 2014 till March 2019. I enjoyed living in such a beautiful city surrounded by mountains. Here is a blog that shares the happy times I had in Takayama.

My new place is Anjo, Aichi, but I'm too much in love with Takayama, I will continue adding some more infos about Takayama, plus I will be adding some updates about my new place as well.

Also, my life has been about "moving" everywhere!! Believe it or not, this was my 14th time to move and I thought there are a lot to share about my "moving life." There are some special things that I see and experience by living in different cities not just in Japan but in other countries as well!!

Cheers to new findings!!

さなえです。2014年10月~2019年3月まで岐阜県高山市で過ごしました。山に囲まれた美しいこの町が大好きです。

実はすでに高山を出てしまいました。が、この先も時々高山インフォメーションをアップしつつ、近辺(愛知)の様子もお伝えしていこうと思います。

そうそう、それと
何を隠そう、今回の引越は人生で14度目の引越!あちこちと動き回ったものです。遠距離への引越はもちろん、同じ市内の引越であっても、違う角度から見る空は、全然違っていて、人生をがらっと変えてしまうことすらあります。「当たり前」の明日が来ない生活、大変なことも多いけど、学ぶこともたくさん!そんな「引っ越しあるある」も時々シェアしていきますね。

12/1/17

シュトレン stollen

Today, I'm writing about the "stollen" of our favorite bakery Panove!!

Actually, there are so many wonderful bakeries in town,
and we love them all in different ways
but this is the one that we go often in particular!!

We love their baguette and
we enjoy a fondue or a sub party when we get their baguettes!!
Imagine a huge sub with the freshest veggies & the freshest baguette!!

There are so many bread and pastries that I want to introduce
but its December and I would love to talk about the most delicious stollen.

Evey year, they prepare two different types of stollen, one is fruit
and the other is with poppy seed paste.
This year, they did a collaboration with the famous cake shop
and made a different stollen with plenty of almonds and candied citrus.

We were, of course, planning to enjoy it
little by little every day until Christmas
BUT
that is impossible!!!!!

We are quite sure we're going to finish it in less than a week.
We just loooooooooove the stollen and we want to
speak out loud about it but at the same time
we really want to keep this to ourselves.

We're so lucky to have such a wonderful bakery
which never stops seeking for the better.

Thanks to Panove for the most delicious bread & pastries!!

今日は、大好きなパン屋さんのシュトレンについて書かせてくださいね。

高山には、おいしいパン屋さんがたくさんあります!!
どのベーカリーも大好き♪

今日、ご紹介するのはパヌーヴです。
パヌーヴのバゲットをよく買います!
バゲットは大体いつも3本ほどお願いして
フォンデューパーティか、バゲットサンドパーティをします。
想像してください、
高山の新鮮野菜とバゲットの組み合わせを!!!

他にも紹介したい商品がたくさん!
ただ、12月ですし、今回はシュトレンについて書きますね。

フルーツたっぷりシュトレン、
してケシの実のペーストのシュトレンが毎年の定番です。
今年はその他に「ツィトロナート(シトロン)シュトレン」が加わりました。
有名なケーキ屋さんとのコラボ商品、
アーモンドと柑橘がとにかくたくさん入った
香りと食感が最高の一品です。

もちろん、
少しずつ少しずつ、
3週間くらいかけていただくつもりでした。

無理!
無理なんです。
一週間もたないです。
家族みんな大好きでした☆

この感動を大声で叫びたいところなんですが、
だめだめ、
ライバルが増えてしまいます。
ここでこっそりとつぶやくだけにしておこう 笑。

いつもいつも
幸福タイムをくださる
パヌーヴさま
ありがとう。











No comments:

Post a Comment