Hi from Takayama

I'm Sanae. I have lived in Takayama for 4 and a half years starting Oct. 2014 till March 2019. I enjoyed living in such a beautiful city surrounded by mountains. Here is a blog that shares the happy times I had in Takayama.

My new place is Anjo, Aichi, but I'm too much in love with Takayama, I will continue adding some more infos about Takayama, plus I will be adding some updates about my new place as well.

Also, my life has been about "moving" everywhere!! Believe it or not, this was my 14th time to move and I thought there are a lot to share about my "moving life." There are some special things that I see and experience by living in different cities not just in Japan but in other countries as well!!

Cheers to new findings!!

さなえです。2014年10月~2019年3月まで岐阜県高山市で過ごしました。山に囲まれた美しいこの町が大好きです。

実はすでに高山を出てしまいました。が、この先も時々高山インフォメーションをアップしつつ、近辺(愛知)の様子もお伝えしていこうと思います。

そうそう、それと
何を隠そう、今回の引越は人生で14度目の引越!あちこちと動き回ったものです。遠距離への引越はもちろん、同じ市内の引越であっても、違う角度から見る空は、全然違っていて、人生をがらっと変えてしまうことすらあります。「当たり前」の明日が来ない生活、大変なことも多いけど、学ぶこともたくさん!そんな「引っ越しあるある」も時々シェアしていきますね。

7/4/15

贅沢給食 a sumptuous school lunch

There is a custom in Japan to eat eels on
"the Midsummer Day of the Ox (doyo no ushi no hi)"
to fight off the summer heat.

I found an article on a newspaper saying,
"hida beef (one of the many popular brand beef in Japan)
will be used instead of eels for school lunch in Takayama
sometime during July."

Not just using any kind of branded Hida beef
but they will be using
A4 or A3 grade beef (A5 is the highest grade in the
Japanese beef grading system)

What a gorgeous school lunch?

Kita Elementary School, the school our children go to,
will be having "hida beef bowl" on the last
school lunch of this semester.

I'm jealous : )

土用の丑の日にちなんで
高山では、
なんと「飛騨牛」を使用したメニューが
学校給食で出されるそうです。

ただの飛騨牛ではありません。
A4もしくはA3ランクの飛騨牛が使用されると書かれていました。

なんと贅沢なことでしょう 笑。

我が子達が通う
小学校では、
「飛騨牛丼」が
今学期最後の給食日に出されるそう。

うらやましい~ : )





No comments:

Post a Comment