Hi from Takayama

I'm Sanae. I have lived in Takayama for 4 and a half years starting Oct. 2014 till March 2019. I enjoyed living in such a beautiful city surrounded by mountains. Here is a blog that shares the happy times I had in Takayama.

My new place is Anjo, Aichi, but I'm too much in love with Takayama, I will continue adding some more infos about Takayama, plus I will be adding some updates about my new place as well.

Also, my life has been about "moving" everywhere!! Believe it or not, this was my 14th time to move and I thought there are a lot to share about my "moving life." There are some special things that I see and experience by living in different cities not just in Japan but in other countries as well!!

Cheers to new findings!!

さなえです。2014年10月~2019年3月まで岐阜県高山市で過ごしました。山に囲まれた美しいこの町が大好きです。

実はすでに高山を出てしまいました。が、この先も時々高山インフォメーションをアップしつつ、近辺(愛知)の様子もお伝えしていこうと思います。

そうそう、それと
何を隠そう、今回の引越は人生で14度目の引越!あちこちと動き回ったものです。遠距離への引越はもちろん、同じ市内の引越であっても、違う角度から見る空は、全然違っていて、人生をがらっと変えてしまうことすらあります。「当たり前」の明日が来ない生活、大変なことも多いけど、学ぶこともたくさん!そんな「引っ越しあるある」も時々シェアしていきますね。

7/1/17

今年も♪ this year too

We're in the midst of Magnolia Sushi season!!

I was invited to my friend's house
and she had prepared beautiful Magnolia sushi for me!!

She told me that ingredients differs depending on the region
or depending on each houses.

Rather than having them right after being made,
we should keep them for about half a day before
eating them and wait for the nice aroma of the fresh leaves
to impart to the sushi.

It was such a surprise to find out that
the people of Takayama actually make and eat
Sushi in Magnolia Leaves quite often in early summer!!

今年も朴葉寿司のシーズン真っ只中です。

友人宅で、
朴葉寿司をご馳走になりました。

材料は、地域や家々によって異なるそうです。

作ってすぐよりも
半日ほど置いてからいただく方が、朴葉のいい香りが
お寿司に移り、おいしいそうです。

この地域を旅すると
よく見かける朴葉寿司ですが、
実際に高山の方々がこの時期になると必ず
いただくものだったんですね ^^。




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