Toyama Bay, a bay located in Toyama prefecture,
is only a one-hour-drive by highway from Takayama.
The bay is well known for the fisheries of
yellow tails,
firefly squid,
and Japanese glass shrimp.
firefly squid,
and Japanese glass shrimp.
Yellow tails are caught from December to February,
firefly squid, from March to May,
and Japanese glass shrimp, from April to November,
which means my favorites will be there for me throughout the year, yay!!
It is my dream to watch the firefly squids glow on the shores of Toyama Bay.
Since it's just an hour drive from here,
we can buy fresh fish from Toyama in the nearby supermarkets.
The thing is, I can't resist buying them once I find labels on seafood packages saying
"fresh fish from Toyama."
We are now closer to the Japan Sea than to the Pacific Ocean
and we truly enjoy seafood from different sea!!
高山から富山湾へは高速道路を使って
一時間ほどのドライブで行けてしまいます。
富山湾でとれるものの中でも
ブリ
ホタルイカ
白海老
は有名ですよね。
ブリの旬は12月~2月
ホタルイカは3月~5月
そして白海老は4月~11月だそうです。
そうなんです、私の大好きな物たちが
一年を通して捕れる憧れの場所なのです。
私の夢のひとつ
「ホタルイカが光る姿を観察する」へ
一歩近づいた気がしています。
この高山から比較的近いこともあり
スーパーには富山で捕れた新鮮魚介類がたくさん並んでいます。
問題は、、、
「富山産」のシールが貼ってあると、ついつい手を伸ばしてしまうのです。
今は、太平洋よりも日本海の近くに住んでいる私たち
「今までとは違う海」でとれた魚介を存分に楽しみたいと思います。
It is my dream to watch the firefly squids glow on the shores of Toyama Bay.
Since it's just an hour drive from here,
we can buy fresh fish from Toyama in the nearby supermarkets.
The thing is, I can't resist buying them once I find labels on seafood packages saying
"fresh fish from Toyama."
We are now closer to the Japan Sea than to the Pacific Ocean
and we truly enjoy seafood from different sea!!
高山から富山湾へは高速道路を使って
一時間ほどのドライブで行けてしまいます。
富山湾でとれるものの中でも
ブリ
ホタルイカ
白海老
は有名ですよね。
ブリの旬は12月~2月
ホタルイカは3月~5月
そして白海老は4月~11月だそうです。
そうなんです、私の大好きな物たちが
一年を通して捕れる憧れの場所なのです。
私の夢のひとつ
「ホタルイカが光る姿を観察する」へ
一歩近づいた気がしています。
この高山から比較的近いこともあり
スーパーには富山で捕れた新鮮魚介類がたくさん並んでいます。
問題は、、、
「富山産」のシールが貼ってあると、ついつい手を伸ばしてしまうのです。
今は、太平洋よりも日本海の近くに住んでいる私たち
「今までとは違う海」でとれた魚介を存分に楽しみたいと思います。
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