Hi from Takayama

I'm Sanae. I have lived in Takayama for 4 and a half years starting Oct. 2014 till March 2019. I enjoyed living in such a beautiful city surrounded by mountains. Here is a blog that shares the happy times I had in Takayama.

My new place is Anjo, Aichi, but I'm too much in love with Takayama, I will continue adding some more infos about Takayama, plus I will be adding some updates about my new place as well.

Also, my life has been about "moving" everywhere!! Believe it or not, this was my 14th time to move and I thought there are a lot to share about my "moving life." There are some special things that I see and experience by living in different cities not just in Japan but in other countries as well!!

Cheers to new findings!!

さなえです。2014年10月~2019年3月まで岐阜県高山市で過ごしました。山に囲まれた美しいこの町が大好きです。

実はすでに高山を出てしまいました。が、この先も時々高山インフォメーションをアップしつつ、近辺(愛知)の様子もお伝えしていこうと思います。

そうそう、それと
何を隠そう、今回の引越は人生で14度目の引越!あちこちと動き回ったものです。遠距離への引越はもちろん、同じ市内の引越であっても、違う角度から見る空は、全然違っていて、人生をがらっと変えてしまうことすらあります。「当たり前」の明日が来ない生活、大変なことも多いけど、学ぶこともたくさん!そんな「引っ越しあるある」も時々シェアしていきますね。

9/24/15

枝豆 edamame

Sad sad, the best season for edamame is almost ending.

I would very much like to introduce the best edamame I've had!!

Again, these can be bought at the morning market stall of
Nomura Plantation Farm at the Miyagawa Morning Market.

I have to stay, they are a bit expensive
BUT they're worth the price!!

I love to cook edamame with garlic, soy sauce and olive oil
but these from the Nomura Farm,
simply boiling them with salt is the best and the only way
to enjoy the sweetness and the flavor of edamame themselves!!

Edamame and beer
what a perfect match!!

枝豆のシーズンが終わってしまいます、、、悲しい~。

上には上があるとは思いますが、
今まで食べた中でナンバーワンな枝豆に出会いました。

またまた登場、宮川朝市の
野村農園です。

決して安いとは言えません。
ですが、値段の価値があります!!

普段は、ニンニク、醤油、オリーブオイルなどで
味付けするのも好きですが、
その甘味とうまみを堪能するにはやはり塩で頂くのが一番ですね。

枝豆とビール、
なんて相性がいいのでしょう 笑。


≪付け足し≫
枝豆は英語で "edamame"
和食や日本の食材は今や日本語のままで
通じるものが多くなりましたが、
枝豆もその中のひとつ。

Youtube などで検索すると、
海外の方々が一生懸命
エーダマーメー、エーダマーミーと
発音していておもしろいですよ^^






No comments:

Post a Comment