The history of hida beef does not go back that far.
It all started with a single cattle named
"Yasufukugo" that was brought to Hida in 1981.
Yasugukugo produced thousands of calves with high quality meat.
Just as most of the famous Japanese beef are,
hida beef has beautiful marbled patterns and a layer of fat on the meat.
The fat prevents juice and aroma from escaping.
It's not that people of Takayama
eat Hida beef often, for there are quite costly,
but simply we're so lucky that we have lots of shop choices
from high rank to reasonable grades when purchasing hida beef.
We've had hida beef in shabu shabu, sukiyaki, yakiniku, skewered,
and still have to try hamburger, steak, and sushi!!
飛騨牛の歴史はそれほど古くありません。
1981年に購入した「安福号」という牛が
肉質の良い子孫ができやすい遺伝子を持っており
一気に飛騨牛ブランド化されたそうです。
飛騨の人々がしょっちゅう飛騨牛を食べているかと言うと
もちろんそうではありません。
でも、数々の肉問屋や精肉店が身近にあり、
その時のお財布事情などに合わせ
様々なグレードの飛騨牛を手に入れることができるのは
とてもラッキーなことですよね!!
しゃぶしゃぶ、すき焼き、焼肉、牛串はチャレンジしました!
後はハンバーガー、ステーキ、寿司をトライしたいな~。
notes of "everyday little findings" from Takayama City, Gifu, Japan
Hi from Takayama
I'm Sanae. I have lived in Takayama for 4 and a half years starting Oct. 2014 till March 2019. I enjoyed living in such a beautiful city surrounded by mountains. Here is a blog that shares the happy times I had in Takayama.
My new place is Anjo, Aichi, but I'm too much in love with Takayama, I will continue adding some more infos about Takayama, plus I will be adding some updates about my new place as well.
My new place is Anjo, Aichi, but I'm too much in love with Takayama, I will continue adding some more infos about Takayama, plus I will be adding some updates about my new place as well.
Also, my life has been about "moving" everywhere!! Believe it or not, this was my 14th time to move and I thought there are a lot to share about my "moving life." There are some special things that I see and experience by living in different cities not just in Japan but in other countries as well!!
Cheers to new findings!!
さなえです。2014年10月~2019年3月まで岐阜県高山市で過ごしました。山に囲まれた美しいこの町が大好きです。
実はすでに高山を出てしまいました。が、この先も時々高山インフォメーションをアップしつつ、近辺(愛知)の様子もお伝えしていこうと思います。
そうそう、それと
何を隠そう、今回の引越は人生で14度目の引越!あちこちと動き回ったものです。遠距離への引越はもちろん、同じ市内の引越であっても、違う角度から見る空は、全然違っていて、人生をがらっと変えてしまうことすらあります。「当たり前」の明日が来ない生活、大変なことも多いけど、学ぶこともたくさん!そんな「引っ越しあるある」も時々シェアしていきますね。
実はすでに高山を出てしまいました。が、この先も時々高山インフォメーションをアップしつつ、近辺(愛知)の様子もお伝えしていこうと思います。
そうそう、それと
何を隠そう、今回の引越は人生で14度目の引越!あちこちと動き回ったものです。遠距離への引越はもちろん、同じ市内の引越であっても、違う角度から見る空は、全然違っていて、人生をがらっと変えてしまうことすらあります。「当たり前」の明日が来ない生活、大変なことも多いけど、学ぶこともたくさん!そんな「引っ越しあるある」も時々シェアしていきますね。
I need hida beef.
ReplyDeleteI need kao pad pu : )
Delete