Along the pathways between vegetable gardens and
rice paddies, you will see the huge green leaves of
butterburs.
Of course I have tasted butterburs before,
I mean they do sell butterburs everywhere in the supermarkets
throughout the country, but I had never bought them
and cooked them before.
Last week when I went to cafe SOY they allowed me to
pick the butterburs in their garden!!
For the first time in my life,
I cooked butterbur!!!
Interestingly, I found out that butterburs are used for
herbal treatment of coughs (even asthma) and
it works against hay fever as well.
Since butterburs grow after the hay fever season,
I guess I will have to somehow cook them and
freeze them perhaps to see if they are really effective, ha-ha.
Anyways, it was fun cooking butterburs
and I'm willing to try different receipes.
高山では驚くほどあちこちに
当たり前のように「ふき」が生えています。
畑や田んぼのあぜ道を歩くと
ふきの大きな葉が必ず見つかります。
もちろん「ふき」は何度も口にしたことがありますし、
日本全国どこのスーパーでも買うことができますが
実際に買ったことは一度もありません。
先週、カフェSOYさんにて
庭のふきを採って行ってね♪と言って頂き、
本当に遠慮なく採ってきた私(笑)
人生で初の
「ふきクッキング」に挑戦したのでした。
色々調べてみると
「ふき」にはたくさんの効能があるようです。
ハーブのような効果があり、咳(喘息にも!)や
花粉症にまで利くと書いてありました。
ただ、、、
ふきシーズンは、花粉症シーズンの後にやってきます。
どうしましょう、効果を試すには
調理して冷凍保存するしかないかもしれないですね(笑)
いずれにしても、
初のふきクッキング、とっても楽しかったので
他のレシピにも挑戦したいなぁ。
the first recipe I tried was butterbur and bacon simmered in bouillon
最初のチャレンジはベーコンと一緒にコンソメスープ煮
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