Hi from Takayama

I'm Sanae. I have lived in Takayama for 4 and a half years starting Oct. 2014 till March 2019. I enjoyed living in such a beautiful city surrounded by mountains. Here is a blog that shares the happy times I had in Takayama.

My new place is Anjo, Aichi, but I'm too much in love with Takayama, I will continue adding some more infos about Takayama, plus I will be adding some updates about my new place as well.

Also, my life has been about "moving" everywhere!! Believe it or not, this was my 14th time to move and I thought there are a lot to share about my "moving life." There are some special things that I see and experience by living in different cities not just in Japan but in other countries as well!!

Cheers to new findings!!

さなえです。2014年10月~2019年3月まで岐阜県高山市で過ごしました。山に囲まれた美しいこの町が大好きです。

実はすでに高山を出てしまいました。が、この先も時々高山インフォメーションをアップしつつ、近辺(愛知)の様子もお伝えしていこうと思います。

そうそう、それと
何を隠そう、今回の引越は人生で14度目の引越!あちこちと動き回ったものです。遠距離への引越はもちろん、同じ市内の引越であっても、違う角度から見る空は、全然違っていて、人生をがらっと変えてしまうことすらあります。「当たり前」の明日が来ない生活、大変なことも多いけど、学ぶこともたくさん!そんな「引っ越しあるある」も時々シェアしていきますね。

5/31/15

鬼胡桃② manchurian walnut ②

I had forgotten to write a post about
what happened to the manchurian walnut we bought at the
Miyagawa morning market.

I had to soak the walnuts in water for a night.
Then I roasted them until the shells crack open.

I said it opens but they only crack a little so
I had to use the knife and force them to open the hard shell.

I tried my best to pull out the nut in a perfect shape
BUT it was impossible.

What I did was cracked the shell into two
and use the toothpick to take out the nut and eat it.

Although it requires time and a bit of technique to
pull out the nut from the shells
they were delicious and worth the trouble!!

随分前に宮川朝市で購入した鬼胡桃のその後について
お知らせするのをすっかり忘れていました。

言われた通り
一晩水に浸し、
フライパンで殻が割れるまで炒りました。

殻が割れると言っても
空くわけではなく、本当に隙間ができる程度です。
ですので、ナイフをその隙間に差し込み
こじ開けなければ、鬼胡桃の硬い殻は割れません。

中身をキレイに取り出したいと
がんばりましたが、
やはり不可能でした。

爪楊枝を使って
中身をほじくり出すしか方法はありませんでした。

口に入るまで
ちょっと面倒な鬼胡桃でが、
手間がかかっても食べる価値のある
おいしい胡桃でした!!







 

No comments:

Post a Comment