Hi from Takayama

I'm Sanae. I have lived in Takayama for 4 and a half years starting Oct. 2014 till March 2019. I enjoyed living in such a beautiful city surrounded by mountains. Here is a blog that shares the happy times I had in Takayama.

My new place is Anjo, Aichi, but I'm too much in love with Takayama, I will continue adding some more infos about Takayama, plus I will be adding some updates about my new place as well.

Also, my life has been about "moving" everywhere!! Believe it or not, this was my 14th time to move and I thought there are a lot to share about my "moving life." There are some special things that I see and experience by living in different cities not just in Japan but in other countries as well!!

Cheers to new findings!!

さなえです。2014年10月~2019年3月まで岐阜県高山市で過ごしました。山に囲まれた美しいこの町が大好きです。

実はすでに高山を出てしまいました。が、この先も時々高山インフォメーションをアップしつつ、近辺(愛知)の様子もお伝えしていこうと思います。

そうそう、それと
何を隠そう、今回の引越は人生で14度目の引越!あちこちと動き回ったものです。遠距離への引越はもちろん、同じ市内の引越であっても、違う角度から見る空は、全然違っていて、人生をがらっと変えてしまうことすらあります。「当たり前」の明日が来ない生活、大変なことも多いけど、学ぶこともたくさん!そんな「引っ越しあるある」も時々シェアしていきますね。

11/6/14

高山の団子 Dango (sweet Japanese dumblings) of Takayama

高山と団子
これはもう一回だけでは
語りつくせないほど、あちこちで売られていて
この町とは切っても切れない存在なのではないでしょうか。

地元の方に是非聞いてみたい!
「あなたにとって団子とは?」の質問、
機会ができたらまた報告したいと思います。

高山は観光で過去に数回訪れたことがあります。
古い町並みを歩くと、何軒もの「お団子スタンド」に遭遇します。
観光客用なのだと思っていました。

ところが、こちらに引っ越してみて驚きました。
どこのスーパーへ行っても、必ずスーパーの外に
「お団子スタンド」がるんです。

私が想像していた以上に、お団子は
地域に密着していたのでした。
地元の方がお団子を食べる頻度は
讃岐の方が、うどんを食べる頻度と同じくらいなのかしら。

気になりますね~。


"Dango" is a kind of Japanese Sweet.
You may have heard the name "Sweet Japanese Dumblings"
It is usually round shaped and
three, four, or even more of them are served on a skewer.

In Takayama City,
you will encounter a lot of "Dango Stands."
You cannot talk about Takayama without talking about dango, perhaps.

I've visited Takayama as a tourist several times before,
and I had seen lots of dango stands in the old town area.
I thought these were just for the tourists.

To my surprise, in the past few weeks, I found dango stands
in every supermarket I went.

Dango is loved by the local people more than I had imagined.
How often do they eat dango? On what occasions?
Is it just a snack or do they eat them as a part of their meal?

I'm so eager to find it out!!





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