Hi from Takayama

I'm Sanae. I have lived in Takayama for 4 and a half years starting Oct. 2014 till March 2019. I enjoyed living in such a beautiful city surrounded by mountains. Here is a blog that shares the happy times I had in Takayama.

My new place is Anjo, Aichi, but I'm too much in love with Takayama, I will continue adding some more infos about Takayama, plus I will be adding some updates about my new place as well.

Also, my life has been about "moving" everywhere!! Believe it or not, this was my 14th time to move and I thought there are a lot to share about my "moving life." There are some special things that I see and experience by living in different cities not just in Japan but in other countries as well!!

Cheers to new findings!!

さなえです。2014年10月~2019年3月まで岐阜県高山市で過ごしました。山に囲まれた美しいこの町が大好きです。

実はすでに高山を出てしまいました。が、この先も時々高山インフォメーションをアップしつつ、近辺(愛知)の様子もお伝えしていこうと思います。

そうそう、それと
何を隠そう、今回の引越は人生で14度目の引越!あちこちと動き回ったものです。遠距離への引越はもちろん、同じ市内の引越であっても、違う角度から見る空は、全然違っていて、人生をがらっと変えてしまうことすらあります。「当たり前」の明日が来ない生活、大変なことも多いけど、学ぶこともたくさん!そんな「引っ越しあるある」も時々シェアしていきますね。

2/7/15

トムのオープンハートカフェ Tom's Open Heart Cafe

Today, we participated in a craft lesson
at "Tom's Open Heart Cafe."

I would very much like to introduce this 
nice & cozy coffee shop located at the west 
of Takayama Railway station.

The chef of this coffee shop is Tom who's from Switzerland.

At the coffee shop, 
they have "coffee and toast" breakfast set,
three lunch set menus and 
you shouldn't miss the delicious deserts as well.

The lunch menus are cooked with vegetables grown by Tom himself.
His menus are created to enhance the "umami(flavor)" of these vegetables.
The menus themselves are Western or Swiss but
what gives spices to the dish are these delicious vegetables
grown with care in good Takayama soil.

The craft today was taught by his wife Miho-san!!
Thanks to Miho-san, who gave us instructions with patience 
especially to my "cannot-concentrate-for-more-than-thirty-minute-son."
We love the paper-tape-heart-basket!! 
They look soooo cute with the Swiss Lindt Chocolates!!

今日は「トムのオープンハートカフェ」で
クラフト作りに参加してきました。

高山駅の東にある
居心地の良いカフェを紹介したいと思います。

こちらのシェフはスイス人のトムさんです。

モーニング、
ランチセット、
そして素敵なデザートも
オススメです。

トムさん自身が育てた野菜を使用した魅力的なメニューが並びます。
メニューそのものは洋食(スイス料理)ですが、
高山の土で大切に育てられた野菜が、彼のお料理を引き立たせ、
「高山でしか食べられない味」を作り出しています。

今日のクラフトは奥様の美穂さんが教えてくださいました。
子供たちにも丁寧に教えてくださり、感謝です。
(とくに30分以上集中できない我が息子にも、、、)
出来上がったハートのバスケットはとてもかわいくて
スイスのリンツチョコーレートがぴったりマッチします♪














2 comments:

  1. なんて魅力的なお店!
    ハート型に編むの難しそうですが、キッズでもできるんですね♪かわいい。
    さなえさんのblogを呼んでいると、高山にとても行きたくなります(^^)

    ReplyDelete
  2. まちこさんっ
    まさに!まっすぐなシンプルなバスケットよりもコツが必要でした。Kenshinは途中からは洗濯バサミロボット作りに夢中でした 笑(写真に写ってるやつです!) 高山の魅力、伝わってうれしーです 喜。

    ReplyDelete