Hi from Takayama

I'm Sanae. I have lived in Takayama for 4 and a half years starting Oct. 2014 till March 2019. I enjoyed living in such a beautiful city surrounded by mountains. Here is a blog that shares the happy times I had in Takayama.

My new place is Anjo, Aichi, but I'm too much in love with Takayama, I will continue adding some more infos about Takayama, plus I will be adding some updates about my new place as well.

Also, my life has been about "moving" everywhere!! Believe it or not, this was my 14th time to move and I thought there are a lot to share about my "moving life." There are some special things that I see and experience by living in different cities not just in Japan but in other countries as well!!

Cheers to new findings!!

さなえです。2014年10月~2019年3月まで岐阜県高山市で過ごしました。山に囲まれた美しいこの町が大好きです。

実はすでに高山を出てしまいました。が、この先も時々高山インフォメーションをアップしつつ、近辺(愛知)の様子もお伝えしていこうと思います。

そうそう、それと
何を隠そう、今回の引越は人生で14度目の引越!あちこちと動き回ったものです。遠距離への引越はもちろん、同じ市内の引越であっても、違う角度から見る空は、全然違っていて、人生をがらっと変えてしまうことすらあります。「当たり前」の明日が来ない生活、大変なことも多いけど、学ぶこともたくさん!そんな「引っ越しあるある」も時々シェアしていきますね。

1/30/16

平田酒造 Hirata brewery

This is our second year in Takayama
and for the second time,
we are enjoying the Sake-Brewery-Tour-Period.
(sake brewery tour 2015)

All six sake breweries located in the old town area 
are open throughout the year,
but starting from the middle of January till March,
each brewery opens their back side to the public
and there are even free guides who 
explain the history and the features of each brewery.

Last week,
we went to Hirata Brewery which has a history of about 120 years.

Hirata Brewery is a family run brewery that
cares about quality rather than quantity.

Two years ago, an aged sake called "Suiou" won a trophy award and a gold medal
in the IWC(International Wine Challenge).
This particular aged sake has a rich and complex flavor 
very different from that of typical sake that are commonly consumed within a year
once it's brewed.

Since the rice that was used for brewing this award winning Suiou is no longer being grown,
the sake cannot be purchased once the tank empties.
Hurry!! if you want to try some!!

高山に来て二年目の私たち、
酒蔵巡りに参加するのも今年で二度目です。
酒蔵めぐり 2015

町並みにある六軒の酒造は
一年中訪れることができますが
1月中旬から三月にかけて、期間限定で
バックサイドをガイド付きで見学できる
酒蔵巡りが開催され、
酒造りについてや
それぞれの酒蔵の特徴について学ぶことができます。

先週は120年の歴史あがある「平田酒造」の見学に参加しました。

家族経営の小規模な造り酒屋で、
大量生産はしませんが、
とても良質な味わい深い日本酒に出会えます。

2014年には熟成古酒の酔翁(すいおう)が
IWC(インターナショナルワインチャレンジ)で
古酒トロフィーと金賞を受賞されています。
この熟成古酒「酔翁」は、いわゆる「日本酒」とは
色も味わいも全く違う、複雑で深みのあるお酒です。

この酔翁に使われている酒米は、もう生産していないそうで
現在貯蔵されているものがなくなってしまうと
二度と味わうことのできない貴重なお酒だそうです。
酒蔵にて試飲もできますので、
チャレンジしてみたい方は急いでくださいね!!










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