Hi from Takayama

I'm Sanae. I have lived in Takayama for 4 and a half years starting Oct. 2014 till March 2019. I enjoyed living in such a beautiful city surrounded by mountains. Here is a blog that shares the happy times I had in Takayama.

My new place is Anjo, Aichi, but I'm too much in love with Takayama, I will continue adding some more infos about Takayama, plus I will be adding some updates about my new place as well.

Also, my life has been about "moving" everywhere!! Believe it or not, this was my 14th time to move and I thought there are a lot to share about my "moving life." There are some special things that I see and experience by living in different cities not just in Japan but in other countries as well!!

Cheers to new findings!!

さなえです。2014年10月~2019年3月まで岐阜県高山市で過ごしました。山に囲まれた美しいこの町が大好きです。

実はすでに高山を出てしまいました。が、この先も時々高山インフォメーションをアップしつつ、近辺(愛知)の様子もお伝えしていこうと思います。

そうそう、それと
何を隠そう、今回の引越は人生で14度目の引越!あちこちと動き回ったものです。遠距離への引越はもちろん、同じ市内の引越であっても、違う角度から見る空は、全然違っていて、人生をがらっと変えてしまうことすらあります。「当たり前」の明日が来ない生活、大変なことも多いけど、学ぶこともたくさん!そんな「引っ越しあるある」も時々シェアしていきますね。

12/20/18

団子と五平餅 Dango and Goheimochi

If you are coming to Takayama,
don't  leave without trying the two,
Dango & Gohei mochi.

They are both made of rice.

Dango is dumplings on a skewer made with rice flour.
You will find dango everywhere in Japan,
but the one here is particularly soft and delicious!!

The uniqueness of the dango here is that
many are flavored just with soy sauce.
In other regions, it is likely that dango is flavored with something sweet.

Gohei mochi is also delicious and you should
definitely try the "egoma flavored gohei mochi."
Egoma is perilla seeds and the seed contains omega 3 oil.
There is a shop called Fukutaro nearby where I work
and they have the most delicious egoma flavored gohei mochi!!

When you are traveling,
you should always give it a try
and challenge the local taste!!
There is a lot to learn from them even if they aren't your favorite!!
Food relates directly to the cultures, don't you think?

高山に来たら、絶対に食べて欲しいのが
やはり、お団子と五平餅!

こちらに来て4年、
一体何本のお団子を食べたことでしょう 笑。

最初の頃にも書きましたが、
こちらの「みたらし」はシンプルな醤油味、
砂糖は入っていないので、イメージとしては
焼きおにぎりのようです。
これがハマる味なんです。。

そして、エゴマの五平餅も忘れないでね!
職場の近くにある「福太郎」さんの五平餅は絶品です。

旅に出たら、
苦手そうなものでも
何でも食べてみるべし!
そこから学ぶ事も多いですよね。
食と文化は切っても切り離せませんから。






No comments:

Post a Comment