notes of "everyday little findings" from Takayama City, Gifu, Japan
Hi from Takayama
I'm Sanae. I have lived in Takayama for 4 and a half years starting Oct. 2014 till March 2019. I enjoyed living in such a beautiful city surrounded by mountains. Here is a blog that shares the happy times I had in Takayama.
My new place is Anjo, Aichi, but I'm too much in love with Takayama, I will continue adding some more infos about Takayama, plus I will be adding some updates about my new place as well.
My new place is Anjo, Aichi, but I'm too much in love with Takayama, I will continue adding some more infos about Takayama, plus I will be adding some updates about my new place as well.
Also, my life has been about "moving" everywhere!! Believe it or not, this was my 14th time to move and I thought there are a lot to share about my "moving life." There are some special things that I see and experience by living in different cities not just in Japan but in other countries as well!!
Cheers to new findings!!
さなえです。2014年10月~2019年3月まで岐阜県高山市で過ごしました。山に囲まれた美しいこの町が大好きです。
実はすでに高山を出てしまいました。が、この先も時々高山インフォメーションをアップしつつ、近辺(愛知)の様子もお伝えしていこうと思います。
そうそう、それと
何を隠そう、今回の引越は人生で14度目の引越!あちこちと動き回ったものです。遠距離への引越はもちろん、同じ市内の引越であっても、違う角度から見る空は、全然違っていて、人生をがらっと変えてしまうことすらあります。「当たり前」の明日が来ない生活、大変なことも多いけど、学ぶこともたくさん!そんな「引っ越しあるある」も時々シェアしていきますね。
実はすでに高山を出てしまいました。が、この先も時々高山インフォメーションをアップしつつ、近辺(愛知)の様子もお伝えしていこうと思います。
そうそう、それと
何を隠そう、今回の引越は人生で14度目の引越!あちこちと動き回ったものです。遠距離への引越はもちろん、同じ市内の引越であっても、違う角度から見る空は、全然違っていて、人生をがらっと変えてしまうことすらあります。「当たり前」の明日が来ない生活、大変なことも多いけど、学ぶこともたくさん!そんな「引っ越しあるある」も時々シェアしていきますね。
9/14/16
答えは it is
What do you think this is?
the dessert that looks like chocolate ice cream
in my previous post → Sugi
It is a dessert called "Iriko" in this region,
made of roasted barley powder paste!!
The woman who runs the shop told us
that it is called by other names in different regions.
My friend ordered it and she gave me some.
I could smell the nutty aroma of roasted barley
and it tasted so nice.
You will not only feel nostalgic from the atmosphere of the
tea shop but also from what they offer!!
前回の記事に載せた、チョコレートアイスクリームにしか見えない
このデザート、さて何だったのでしょうか。 → すぎ
正解は、「いりこ」です。
いりこは、この地方の呼び名で
他には、はったい粉、麦焦がし、煎り麦、香煎と
様々な名前で呼ばれているそうです。
要するに、大麦を煎って挽いた粉をペースト状にしたものです。
友人がこれを頼み、私は味見をさせてもらいました。
大好きな味だーー。
すぎは、雰囲気だけでなく
「味覚」でもまた、タイムスリップしたような落ち着きを得られる素敵なお店です。
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