Hi from Takayama

I'm Sanae. I have lived in Takayama for 4 and a half years starting Oct. 2014 till March 2019. I enjoyed living in such a beautiful city surrounded by mountains. Here is a blog that shares the happy times I had in Takayama.

My new place is Anjo, Aichi, but I'm too much in love with Takayama, I will continue adding some more infos about Takayama, plus I will be adding some updates about my new place as well.

Also, my life has been about "moving" everywhere!! Believe it or not, this was my 14th time to move and I thought there are a lot to share about my "moving life." There are some special things that I see and experience by living in different cities not just in Japan but in other countries as well!!

Cheers to new findings!!

さなえです。2014年10月~2019年3月まで岐阜県高山市で過ごしました。山に囲まれた美しいこの町が大好きです。

実はすでに高山を出てしまいました。が、この先も時々高山インフォメーションをアップしつつ、近辺(愛知)の様子もお伝えしていこうと思います。

そうそう、それと
何を隠そう、今回の引越は人生で14度目の引越!あちこちと動き回ったものです。遠距離への引越はもちろん、同じ市内の引越であっても、違う角度から見る空は、全然違っていて、人生をがらっと変えてしまうことすらあります。「当たり前」の明日が来ない生活、大変なことも多いけど、学ぶこともたくさん!そんな「引っ越しあるある」も時々シェアしていきますね。

4/6/15

きなこタフィー② kinako toffee②














Is this it?
Which is it?
I actually tried making "kinako toffee" yesterday!!

My daughter says that kinako and sugar are simply
sprinkled over roasted soybeans
so I made the first plate on the left.

However,
in this way, both kinako and sugar won't stick to the beans
so we had to scoop the powder and the beans with spoons in order to
enjoy the sweetness of the sugar and the flavor of kinako with the beans.

I made the second plate on the right with the advise of my friend and my sister.
I heated some sugar and placed the soybeans into the melted sugar
then sprinkled some kinako over them.
In this way, kinako sticks nicely on the beans and the cooled sugar becomes crunchy!!

After trying both,
I asked my daughter which was more close to the "kinako toffee" served at school.

The answer was
"it's between the two"
hmmmmmmmmm............................

Perhaps
make as the second ones but use less sugar
and more kinako...

Anyways,
both tasted delicious in each ways!!
I might add some grinded sesame or some cinnamon the next time!!

It's a wonderful, healthy snack for sure.


これでいいの?
どっちがあっているの?
昨日、あの「きなこタフィー」を作ってみました!!

娘は
「炒り大豆にきなこと砂糖がかかっているだけ」と言う。
左のお皿がそれです。

しかし、これでは砂糖ときなこが大豆に絡みません。
砂糖の甘味と大豆の香りを楽しむにはスプーンで粉と大豆を
すくって食べる方法しかありません。

友人と妹のアドバイスをもらい、
写真右のものを作ってみました。
溶かした砂糖に炒った大豆を入れ、
最後にきなこをまぶします。
こうすれば、きなこは大豆によく絡み、冷めた砂糖がパリパリして
食感もさらによくなりました。

両方食べてみて、
学校の「きなこタフィー」がどちらに近いか尋ねてみました。

回答は、、、
「両方の中間!!」
だそうです。
んんんんんんんんんんんんんんんん。

二皿目の砂糖を減らし、
きなこを増やすといいのかな、、、。

難しいっ、でも
どちらもおいしくて大満足でした。
次回はゴマやシナモンを加えてみようかな。

いずれにしても
健康的で素晴らしいおやつであることには違いありません。








2 comments:

  1. どちらのお皿もおいしそう!
    両方の中間とは…きなこタフィー、実はかなりクオリティ高い献立なのでは!!(笑)

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  2. まちこさんっ、
    どちらも間違いなくおいしかったです 笑。
    新一年生の給食試食会があるといいなぁと願う今日この頃^^
    そして、今月新たな「気になるメニュー」を発見!!!またアップしますのでお楽しみに~~♪

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